Team

Wim Tops.jpg

Wim Tops

coördinator - neurolinguïst
klinisch psycholoog - psychotherapeut

Wim en Vicki richtten samen therapiepraktijk De Kronkel op. Samen coördineren ze de dagelijkse werking van De Kronkel vanuit de vestigingen in Lille en Poederlee.

Wim is neurolinguïst en doctor in de psychologie. Hij specialiseerde zich in ontwikkelingsstoornissen, gedragstherapie en EMDR (bij trauma). In De Kronkel biedt hij gedragstherapeutische begeleiding aan jongeren en volwassenen met angst, dwang (obsessief-compulsieve stoornis) en trauma.

Als lid van het multidisciplinair team, doet hij diagnostische onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen (leerstoornissen, DCD, dysfasie, ADHD en ASS) en naar neurodegeneratieve ziektes (MCI, dementie). 

Naast De Kronkel werkt Wim als professor aan de Educatieve Masteropleiding van de universiteit Hasselt. 

Wim is gedeeltelijk RIZIV-geconventioneerd.

Vicki Tops.jpg

Vicki Tops

coördinator - logopedist
trajectbegeleider ASS-ADHD

Vicki werkt als logopedist reeds 25 jaar in het buitengewoon onderwijs, hoofdzakelijk met leerlingen met autisme. Momenteel is zij coördinator van het ondersteuningsnetwerk NOA Kempen waar zij een team aanstuurt van leerkrachten en paramedici die leerlingen begeleiden met specifieke onderwijsbehoeften en ondersteuningsnoden in het gewoon onderwijs.

Vicki begeleidt als logopedist vooral kinderen en jongeren met lees- en spellingsproblemen, ADHD- kenmerken en/of autismespectrumstoornissen. Ondertussen beheert en verdeelt ze de logopedische aanmeldingen op basis van de specialisatie en beschikbaarheid van de collega-logopedisten.

Ook maakt zij deel uit van het diagnostisch team waar ze de psycho-educatie op zich neemt. Tijdens één of enkele sessies legt zij aan de hand van ‘Brainblocks’ een gestelde diagnose op een bevattelijke manier uit aan het kind, de jongere, de volwassene en zijn netwerk. Hieruit vloeien soms kortdurende begeleidingstrajecten die aansluiten bij haar expertise op vlak van ADHD en ASS.

Vicki is niet RIZIV-geconventioneerd.

An De Cock.jpg

An De Cock

klinisch orthopedagoog - psychotherapeut

An is klinische orthopedagoog en contextuele psychotherapeut.  Zij verdiepte zich verder in ontwikkelingsstoornissen, gedrags- en emotionele problemen en somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) bij kinderen en jongeren.  

Zij is  EMDR Practitioner i.o. in de behandeling van trauma bij kinderen en jongeren. 

In de Kronkel biedt zij therapeutische begeleiding aan kinderen en jongeren (tot 23 jaar).  

Daarnaast werkt ze in het Revalidatiecentrum Pulderbos met kinderen en jongeren met complexe neurologische problemen en functioneel-neurologische klachten (conversie). 

An is RIZIV-geconventioneerd voor gespecialiseerde psychologische zorg en maakt deel uit van het PANGG 0-18 netwerk. 

dr. Marie-Berthe Lenders

neuropsychiater

Als neuropsychiater behandelt Dr. Lenders volwassenen en kinderen met neurologische en neuropsychiatrische problemen, zoals ontwikkelingsstoornissen. Zij is betrokken bij de multidisciplinaire diagnostiek in de Kronkel. Er kan aansluitend ook opvolging gebeuren via haar privé-praktijk.

Dr. Lenders werkt steeds vanuit haar privé-praktijk in Turnhout.

Ze is eveneens verbonden aan de afdeling neurologie en het slaaplabo van het ziekenhuis van Geel.

Dr. Lenders is niet RIZIV-geconventioneerd.

dr. Elke Vertommen

kinder- en jeugdpsychiater

Dr. Vertommen is kinder- en jeugdspychiater met een specialisme in ontwikkelingsstoornissen. Kinderen en jongeren tot de leeftijd van 18 jaar kunnen bij haar terecht voor zowel diagnostiek als opvolging (bijvoorbeeld medicatie).

Dr. Vertommen houdt zowel consultaties in haar eigen praktijk te Geel als in de praktijk van De Kronkel te Lille

Dr. Vertommen is RIZIV-geconventioneerd.

dr. Wouter De Rouck

kinderneuroloog – revalidatiearts

Als kinderneuroloog en revalidatiearts is Dr. De Rouck gespecialiseerd in de diagnostiek en de behandeling van kinderen (tot 16 jaar) met (complexe en meervoudige) ontwikkelingsstoornissen, epilepsie en gedragsmoeilijkheden.

Hij houdt maandelijks op maandag consultatie in de praktijk te Lille.

Daarnaast is Dr. De Rouck als kinderneuroloog werkzaam op de afdeling pediatrie van AZ Herentals.

Dr. De Rouck is RIZIV-geconventioneerd.

Isabelle Van Ouytsel

klinisch orthopedagoog - logopedist

Isabelle is logopedist en orthopedagoog. In De Kronkel biedt zij logopedische begeleiding aan kinderen met uiteenlopende moeilijkheden zoals articulatie-, taal- en leerproblemen. Als lid van het multidisciplinair team voert zij zowel kortdurende als uitgebreide diagnostische onderzoeken uit naar ontwikkelingsstoornissen bij kinderen en volwassenen (leerstoornissen, DCD, dysfasie, ADHD en ASS).

Naast De Kronkel werkt Isabelle bij Ondersteuningsnetwerk NOA Fluxus. 

Isabelle is niet RIZIV-geconventioneerd.

Yves Vennekens

klinisch orthopedagoog - psychotherapeut - hartcoherentiecoach

Yves heeft ruime ervaring opgebouwd in de begeleiding van bezorgdheden of moeilijke vraagstukken van mensen, koppels, gezinnen en families. Met een basisopleiding als relatie- en gezinstherapeut, legt hij de focus op verbinding met aandacht voor het verhaal van het systeem.

Hij verdiepte zich als EMDR Practitioner i.o. in de behandeling van trauma binnen koppels en gezinnen. Hij schoolt zich hiervoor intensief bij bij prof. dr. Andolfi (Multigenerationele Familietherapie) en Terry Real (Relational Life Therapy).  

Als hartcoherentiecoach wil hij mentale veerkracht verhogen zodat je meer grip krijgt op je denken, voelen en handelen.

Naast De Kronkel werkt Yves als docent aan de Fontys Hogeschool Pedagogiek (Tilburg) en in Fedasil Arendonk.

Yves is RIZIV-geconventioneerd.

Evie De Graef

klinisch psycholoog

Evie is klinisch psycholoog.  Ze heeft een bijzondere affiniteit met neurodiversiteit, in het bijzonder met autisme (ASS), al dan niet in combinatie met AD(H)D.  Ze biedt in de Kronkel begeleiding aan volwassenen met (vermoeden van) hooggevoelig-heid (HSP), ASS, AD(H)D met uiteenlopende hulpvragen : zingevings- en identiteitsvragen, verwerkingsproblemen, moeilijk-heden in het dagelijks leven op sociaal vlak, op werkgebied, op vlak van zelfzorg, bij emotie-eten, ...

Je kan ook bij haar terecht na diagnostiek waarbij ze samen met jou bekijkt waar je nood aan hebt : meer informatie, ondersteuning of begeleiding rond zaken die voor jou moeilijker verlopen.  Ze heeft hierbij ook zeker oog voor alles wat wel goed verloopt en waar je erg goed of getalenteerd in bent.

Evie maakt binnen de Kronkel ook deel uit van het diagnostisch team waar ze onderzoeken doet naar ontwikkelingsstoornissen (ASS en ADHD).

Ze werkt daarnaast ook als klinisch psycholoog in het ziekenhuis van Herentals waar ze ervaring heeft met uiteenlopende psychische-en gezondheids-klachten.  

Evie is gedeeltelijk RIZIV-geconventioneerd.

Els Porrez.jpg

Els Porrez

klinisch psycholoog - psychotherapeut

Els studeerde af als klinisch psycholoog aan de KU Leuven en volgde hierna een opleiding Cliëntgerichte Psychotherapie en een opleiding tot rouwcounselor. Doorheen de jaren heeft zij zich verder gespecialiseerd door meerdaagse opleidingen te volgen over hechting, echtscheiding, mentaliseren en partnerrelatietherapie.

Sinds 2019 werkt Els in de Therapiepraktijk De Kronkel. Zij begeleidt volwassenen, ouderen en koppels. Zij richt zich hoofdzakelijk tot mensen met depressieve klachten, hechtingsproblemen, opvoedingsproblemen, rouw- en verliesverwerking, stressklachten, zingevings-en identiteitsvragen en partnerrelatieproblemen. 

Daarnaast werkt Els ook als klinisch psycholoog in het Centrum Algemeen Welzijn te Hasselt.

Els is niet RIZIV-geconventioneerd.

deKronkel-Marie.jpg

Marie Mariën

klinisch psycholoog

Marie is klinisch psycholoog met een grote passie voor kinderen, jongeren én hun omgeving die geconfronteerd worden met een eetproblematiek. Deze interesse en passie uit zich, naast het volgen van verschillende vormingen en zelfstudie over het thema, in het werken op de afdeling eetstoornissen binnen de Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen.  Marie deed bovendien ook ervaring op als leerlingenbegeleider in het lager en secundair onderwijs. Bijkomend volgde Marie een opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Tijdens begeleidingen in De Kronkel zet Marie maximaal in op een positieve benadering waarbij de krachten van de cliënt en het gezin centraal staan. Daarnaast reikt Marie handvaten aan om de eetstoornis concreet aan te pakken. Marie heeft ervaring met zowel individuele begeleiding als gezins- en groepsbegeleiding (Multi Family Therapy).

Naast het begeleiden van jongeren met een eetproblematiek heeft Marie ook ervaring met de begeleiding van jongeren met faalangst, perfectionisme, vertekend zelfbeeld, sociaal-emotionele problemen, sociale angst, pesten en depressieve klachten. 

Marie is niet RIZIV-geconventioneerd.

Isabelle Raskin

logopedist - linguïst

Als logopedist begeleidt Isabelle kinderen en jongeren met leerstoornissen (lezen, spellen, rekenen) en taalstoornissen. Binnen het multidisciplinaire team is ze betrokken bij het diagnostisch onderzoek naar leer- en taalproblemen waarna zij de begeleiding van deze problemen voor haar rekening neemt. 

Isabelle werkt ook als leerkracht Frans in Heilig Graf Turnhout. De didactische en vakinhoudelijke expertise vanuit dit domein zet ze in tijdens haar begeleiding van kinderen en jongeren in De Kronkel.

Tenslotte is zij eveneens verbonden aan de logopedische praktijk HCP-Zoersel waar zij volwassenen met neurologische taal-, spraak- en slikstoornissen behandelt.

Isabelle is niet RIZIV-geconventioneerd.

Natalie Kersemans

logopedist

Als logopediste doet Natalie diagnostiek en geeft ze therapie aan kinderen met leerstoornissen, spraak- en taalstoornissen.

Ze gaat aan de slag op een spelende wijze, en op een positieve en ondersteunende manier. Samen met de cliënt zoekt ze sterktes om deze in te zetten in de therapie. Haar uiterste doel is om kinderen te doen groeien in hun traject zodat ze tot leren kunnen komen.

Om haar therapieën te optimaliseren, verdiept Natalie zich in verschillende bijkomende opleidingen en volgt ze regelmatig relevante nascholingen.

Natalie is niet RIZIV-geconventioneerd.

Charlien Van Rooy.jpg

Charlien Van Rooy

logopedist - erkend Typ10 trainer

Als logopedist behandelt Charlien vooral kinderen met spraak- en taalproblemen, lees- en spellingsproblemen en rekenproblemen met bijzondere affiniteit voor vernieuwingen binnen rekentherapie (ijsbergdidactiek) en taaltherapie bij meertalige kinderen.

Met aantrekkelijk en evidence-based materiaal probeert ze haar therapieën leuk, speels en leerrijk op te bouwen. Via collegiale consultaties, intervisie, nascholingen en vormingen probeert ze up to date te blijven van de nieuwe evoluties binnen de logopedie.

Ook voor een typcursus - individueel of in een klein groepje - volgens Typ10 kan je bij Charlien terecht.

Charlien is niet RIZIV-geconventioneerd.

Goele Belmans

kinder- en jongerencoach - autismecoach

Goele is meer dan 10 jaar actief in de onderwijswereld. Zij ondersteunt leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Ze werkt vanuit het inclusief denken. Doelgroepen waarmee zij werkt zijn voornamelijk leerlingen met autisme en AD(H)D.

In de Kronkel is zij de schakel tussen het diagnostisch en therapeutisch team. Zij neemt kortdurende coachingstrajecten op. Goele werkt voornamelijk met kinderen, jongeren en jongvolwassenen met ASS/AD(H)D.  Daarnaast behoren ook sociaal – emotionele (faalangst, negatief zelfbeeld, minder welbevinden, etc.)  en gedragsproblemen tot haar expertisegebied.

Naast De Kronkel werkt Goele in haar eigen praktijk te Westerlo en in het ondersteuningsnetwerk Kempen.

Goele is niet RIZIV-geconventioneerd.

Carla Verlinden

studiecoach

Carla is bouwkundig ingenieur, maar schakelde al na enkele jaren in de privé definitief over naar het onderwijs. In de beginjaren behaalde ze een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid (lerarenopleiding). Ze volgde ook een bijkomende opleiding tot studiecoach.

De afgelopen 20 jaren was ze werkzaam als leerkracht wiskunde en wetenschappen en ook enkele periodes als leerlingenbegeleider ‘leren en studeren’. Daarnaast gaf ze steeds bijles aan leerlingen die wat extra ondersteuning nodig hadden. Tijdens de corona-periode begon haar loopbaan in haar nieuwe Kempense school met ‘bijsprong-uren’, bedoeld om de leerachterstand van leerlingen weg te werken. Het één-op-één werken met leerlingen is ondertussen hetgeen wat ze het liefst doet: inhoudelijke bijles voor de wetenschapsvakken en wiskunde, of algemene studiebegeleiding met aandacht voor planning, studiehouding en studievaardigheden. 

Bij de studiebegeleiding werkt ze hoofdzakelijk met lesmateriaal van de leerlingen zelf om studietips meteen concreet toe te kunnen passen. Afgelegde toetsen en examens, en vooral de voorbereiding erop, worden ingezet om leerstrategieën te verbeteren.

Carla is niet RIZIV-geconventioneerd.

Dien Scheltjens.jpg

Dien Scheltjens

pediatrisch kinesitherapeut

Dien studeerde af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen met een specialisatie in pediatrie en psychomotoriek. Daarnaast volgde ze nog tal van verdiepende opleidingen rond ademhalingsproblemen, hyperventilatie en Bodymap©. 

Dien geeft therapie aan kinderen met motorische problemen en begeleidt kinderen en volwassenen met ademhalingsproblemen en hyperventilatieklachten. Ze maakt ook deel uit van het diagnostisch team waar ze motorisch onderzoek doet bij kinderen met een vermoeden van autisme/ASS of een coördinatieontwikkelingsstoornis.

Dien is nog steeds erg actief in Groot Lille, eerst als leidster bij Chiro Gierle. Nu voetbalt ze bij FC Gierle. Naast haar job in De Kronkel werkt Dien in AZ Turnhout en in praktijk MOTUS in Lille.

Dien is RIZIV-geconventioneerd.

Priscilla Geluykens

secretaresse

Als secretaresse is Priscilla het eerste aanspreekpunt in Therapiepraktijk De Kronkel. Zowel via telefoon als via mail antwoordt ze op alle vragen of stuurt vragen gericht door naar de therapeuten. 

Priscilla is verantwoordelijk voor het inplannen van de diagnostische onderzoeken en voert het vragenlijstonderzoek uit. 

Priscilla is ook politiek actief in haar thuisdorp Vorselaar waar ze samen met haar man en haar twee tienerzonen woont en ondervoorzitter is van voetbalclub OG Vorselaar.

Sarah Barrera

lichaamsgerichte en ademcoach

Ervaar hoe je met behulp van je ademhaling de controle krijgt over je emoties, je lichaam en op je leven. Ontspannen ademhalen is voor velen niet een vast adempatroon. Daarnaast kunnen stress en spanningen weer invloed hebben op je ademproces.

Als lichaamsgericht therapeut en ademcoach begeleidt Sarah graag kinderen, jongeren en volwassenen in hun innerlijke zoektocht naar rust en balans zodat zij zelf aan de slag kunnen met praktische tools. Al haar activiteiten bevatten aspecten van "naar binnen keren". De focus ligt op het onderzoeken en het ervaren. Dat doet ze door adem-, meditatie -en yogatechnieken in te zetten.

 Sarah is niet RIZIV-geconventioneerd.